Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

«ΧΑΡΤΟΥΡΑ» ΓΙΑ ….ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ….ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ

Δυσάρεστη εντύπωση (αλγεινή λέει…..) προκάλεσε η επιστολή μου στο «ανώνυμο, αμερόληπτο και λαοφιλές» “site” του Δήμου για τον μοναδικό τρόπο που χειρίστηκε η Δημοτική Αρχή το έργο του «Βρεφονηπιακού Σταθμού Καλάμου», φτάνοντάς το στα πρόθυρα της απένταξης, κάτι που δεν συνέβη σε κανέναν άλλο Δήμο της Αττικής !!!

    Κουράστηκαν από τα έγγραφα, «Χαρτούρα όπως τα λένε» που επικαλούμαι για το τι έχει γίνει από τους διοικούντες, τα τελευταία τρία χρόνια για ένα έργο που έπρεπε να έχει τελειώσει  από τον Ιούλιο του 2015, χρεώνοντας και τους δημότες με καπέλο 200.000€ περίπου !!!!!  Η «Χαρτούρα» αυτή όμως, είναι οι ίδιες οι αποφάσεις αυτής της Δημοτικής αρχής που αποδεικνύουν τους περίτεχνους τρόπους που χειρίζεται τα έργα. Αυτές οι αποφάσεις  , είναι ο καθρέφτης για κάθε έργο για τις οποίες  τις περισσότερες φορές δεν δίνονται οι εισηγήσεις στα Δημ. Συμβούλια ή στην Οικονομική Επιτροπή, κάτι που …..το γνωρίζεται !!!
Δεν ενόχλησε η «Παράταση σύμβασης» του έργου στις  2 Ιουλίου με έκτακτο Δημ. Συμβούλιο και η «Διακοπή εργασιών» από τον εργολάβο την επόμενη μέρα στις 3 Ιουλίου; Δεν ήξεραν ότι δεν έχει πληρωθεί ο εργολάβος και ότι το έργο δεν έχει παρουσιάσει καμία ιδιαίτερη καθυστέρηση για να παραταθεί η σύμβαση; Δεν σας ενόχλησε ότι η υπηρεσία, « εκ παραδρομής λέει…!!! » δεν έβγαλε απόφαση και οδήγησε σε λύση την σύμβαση; Ποιος έχει την ευθύνη  για αυτό; Όμως οι νόμοι υπάρχουν για να καθορίζουν τις αποφάσεις της Διοίκησης αλλά και την λειτουργία των Υπηρεσιών, αυτό δεν σας απασχολεί εσάς, για εσάς είναι  «Χαρτούρα» !!!   Στους επόμενους δύο μήνες που προβλέπει ο νόμος, τι ενέργειες έκανε η Δημοτική Αρχή για να εκταμιευτούν τα χρήματα, που βρίσκονταν στο Δήμο; Τίποτα !!! Ο εργολάβος όμως, είχε δεσμευμένη εγγύηση 301.695,00 για το έργο και στις 6 Ιουλίου 2015, τρείς μέρες μετά την διακοπή εργασιών, του επεστράφησαν οι 201.594,44 € με δύο αποφάσεις, αυτό έκανε η Δημοτική Αρχή. Τα υπόλοιπα 100.000 €, επεστράφησαν ένα μήνα μετά την λύση της σύμβασης και αν το έργο παρουσιάσει προβλήματα, θα τα πληρώσει και αυτά ο Δήμος αφού δεν θα υπάρχει εγγύηση!!! Όμως είπαμε, οι νόμοι και οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής  δεν  λένε τίποτα, είναι  «Χαρτούρα»,  τις καρδιές μας θα χαλάσουμε τώρα;
    Και εδώ έρχονται τα περίτεχνα σχόλια, με την σοφή σας φιλοσοφία «λάσπη, λάσπη, λάσπη κάτι θα μείνει» ή «η μπάλα στην εξέδρα» αφού επί της ουσίας δεν απαντάμε, άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος μας !!! Ποια χρηματοδότηση λέει αυτός ο ψεύτης και  φοβικός  Ηλιάσκος  (που το βρήκατε αυτό, Κύριε ελέησον) !!!  Πάμε λοιπόν, που λέει και ο Συντάκτης :
    Η χρηματοδότηση του έργου «συντάκτες του αμερόληπτου “site”», ήταν 100% εξασφαλισμένη για την κατασκευή του, ενώ η προμήθεια του εξοπλισμού του δεν ήταν επιλέξιμη (μη χρηματοδοτούμενη), κάτι που χρηματοδότησε η Περιφέρεια εκ των  υστέρων  για  όλους  τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς αλλά  και  αυτό  το  χάσαμε  εμείς  και   το πληρώνουν τώρα οι Δημότες, με 68.796,44 €. Εμείς απλά είχαμε φροντίσει για τα «όργανα παιδικής χαράς εξωτερικού χώρου».
«Από την αποδοχής της απόφασης ένταξης του Δημοτικού Συμβουλίου αρ. 283/2013 18-12-2013», την  «Χαρτούρα»  όπως  λέμε:
1-Αποδέχεται την ένταξη της πράξης με τίτλο «Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού Δ.Ε. Καλάμου Δήμου Ωρωπού» στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική» με κωδικό MIS 447984, επιλέξιμης δαπάνης 1.663.000,00 €.
2-Την χρηματοδότηση της μη επιλέξιμης δαπάνης για την προμήθεια «Όργανα Παιδικής Χαράς Εξωτερικού Χώρου» ύψους 45.100,00€ για την κάλυψη της οποίας έχει εκδοθεί η με Α.Π. 12581/07-06-2013 Απόφαση Δημάρχου Ωρωπού από πόρους του Δήμου.
   Οι άλλοι πέντε Βρεφονηπιακοί Σταθμοί πήραν τον εξοπλισμό για την λειτουργία τους τζάμπα και έχουν αποπερατωθεί εδώ και ένα χρόνο, εμείς τα  πληρώσαμε   από την τσέπη μας με νόμιμη διαδικασία και μηδενική έκπτωση, «αυτό όντως ήταν απρόβλεπτο».
   Η Δημοτική σας Αρχή, κατέθεσε προφανώς και ψευδή στοιχεία στην Περιφέρεια η οποία έβγαλε και «απόφαση ολοκλήρωσης της Πράξης», στις 16-03-2017 ενώ ακόμα δεν έχει ανατεθεί το έργο ολοκλήρωσης του σταθμού, εκθέτοντας τον Δήμο Ωρωπού αλλά και την ίδια την Περιφερειάρχη,  που υπέγραψε την παραπάνω απόφαση !!! 
   Οι εργολάβοι δεν τα παρατάνε, όπως λέτε και φεύγουν όποτε θέλουν, ούτε λύνουν συμβάσεις μονομερώς, γι’αυτό υπάρχουν και οι εγγυήσεις που είναι ανάλογες με το ποσοστό έκπτωσης  (αλλά έτσι σας είπαν)!!!                
  Τώρα για τις εκπτώσεις τι να πω, μάθατε και για αυτές!!!  «Πόση λάσπη έχετε ακόμα»;  Η έκπτωση εγκρίθηκε σε δύο αποφάσεις τις Οικονομικής Επιτροπής, 47/24-02-2014 και 214/21-05-2015, της οποίας μέλος ήταν και ο Δήμαρχός σας κ. Ρούσσης, καλός γνώστης των εκπτώσεων και δεν διαμαρτυρήθηκε για να μας πει να μην δεχτούμε την έκπτωση, εσείς πάντως είδατε κίνδυνο να ελλοχεύει από την έκπτωση (κάτι ξέρουν, κάτι ξέρουν…… ) !!!
    Και μήπως μπορείτε να μας πείτε, πως μπορείς να μην αποδεχτείς μια μεγάλη έκπτωση,  να το μάθω και εγώ; Να το πούμε και στην Περιφέρεια που δημοπράτησε,  (από τα έργα που δεν αφήσαμε)  τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ωρωπού με 61%  και το αντιπλημμυρικό του Ωρωπού με 73% έκπτωση, για να μαθαίνουν και αυτοί !!!
    Επειδή όμως πολλές φορές η γλώσσα προτρέχει του μυαλού (ή αλλιώς μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις), μήπως έχετε δίκιο και όλο αυτό το σενάριο, περί Capital Controls”, καθυστέρησης πληρωμής λογαριασμών, μη έκδοσης  αποφάσεων  «εκ παραδρομής…..»   κ.λ.π. ,  ήταν μαϊμού;
    Μήπως «δεν έβγαινε με τίποτα», όχι το έργο όπως λέτε, αλλά μάλλον το επιθυμητό κέρδος για τον εργολάβο και τους ….συνεργάτες του και παίξαμε το έργο κορώνα-γράμματα,  λέω μήπως;
    Ο «Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλάμου» είναι όντως εκεί και θα τον χαίρονται οι Καλαμιώτες όταν ολοκληρωθεί, όπως τον είχαμε σχεδιάσει, μόνο γιατί προσπάθησαν κάποιοι άλλοι και όχι η σημερινή διοίκηση του Δήμου!!!
  
    Όσον αφορά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς γιατί τους φοβάστε, γι’ αυτό υπάρχουν, να ελέγχουν όλους τους Οργανισμούς του Δημοσίου και κυρίως τους Δήμους, που κατά γενική ομολογία γίνονται τα μεγάλα πάρτι (ας μου επιτραπεί η έκφραση), με παράνομες απευθείας αναθέσεις, κατατμήσεις έργων και προμηθειών, αδικαιολόγητες αναθέσεις με διαδικασίες κατεπείγοντος, διαγραφές  οφειλών  ύδρευσης, εκατομμυρίων ευρώ, παράνομες προσλήψεις και μεταδημοτεύσεις και  άλλα  πολλά  που  συμβαίνουν (όχι στον Δήμο Ωρωπού)!!!               
  
     Εγώ την άγουσα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς δεν την γνωρίζω καλά, όπως λέτε (πήρατε το μεγάλο μυστρί τώρα). Στη δωδεκάχρονη θητεία μου στο Δήμο δεν έκανα ποτέ προσφυγή ή καταγγελία. Η μοναδική προσφυγή που προσυπέγραψα κατά της νομιμότητας του προϋπολογισμού του 2017, έγινε δεκτή από την Περιφέρεια, και τον έκρινε παράνομο φυσικά. Αλλά και αυτοί, ένα άσχετο συνονθύλευμα είναι !!! 
    Αν κάναμε το 1/10 από αυτά που γίνονται σήμερα, σαν πρώτη διοίκηση του Καλλικρατικού Δήμου Ωρωπού, δεν θα τολμούσαμε να βγούμε από το σπίτι μας.
    Το 2013 καταγγελλόταν, ότι με απευθείας ανάθεση 7.300 €, ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή το νέο έτος  για αποχιονισμούς!!!
   Τώρα που ξεκίνησε,  το  2015  με 115.000 €,  το 2016  με 100.000 €  (με έναν πρόχειρο),  το 2017 με 150.000 €,  απευθείας και κατεπείγουσες αναθέσεις,  σύνολο 365.000 € (στον γνωστό - άγνωστο Δημοτικό Εργολάβο) για αποχιονισμούς και ρίψεις άλατος τι καταγγέλλετε, ακριβό το αλάτι; Σιγά  μην  έχετε   άποψη,  «Χαρτούρα»  του  ψεύτη  και  φοβικού (μπρρρρρ…)  Ηλιάσκου!!!   
   Για τις υπόλοιπες  «απευθείας αναθέσεις» ποιος έχει πάρει τι και πόσα, θα σας πω άλλη φορά αναλυτικά, καθώς και για τους περιβόητους και αδιάβλητους, Δημόσιους - Διεθνείς - Ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς του Δήμου (με φακό 100 megapixels) για να δημιουργήσετε άποψη (τώρα σωθήκαμε πες) !!!
    Η Παράταξη του Δημάρχου σας κ. Ρούσση, στα τρεισήμισι χρόνια σαν Αξιωματική Αντιπολίτευση, κατέθεσε δεκάδες ενστάσεις και προσφυγές (καταγγελίες, που δυστυχώς δεν τις έχω όλες, αλλά αν θέλετε θα σας τις βρω), σε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Οι 13 από αυτές προσωπικές του κ. Ρούσση, σε Τεχνικό Πρόγραμμα, έργα, Προϋπολογισμό του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου, οι τέσσερεις για τον Βιολογικό (αυτές τις έχω, την «Χαρτούρα» που λέμε)! Όλες απορρίφθηκαν εκτός από μια του κ. Λίτσα, για τέσσερα εικοσιπεντάρια (φοβερό ε!). Ποιανού είναι πάγια τακτική;  Η απάντηση του κ. Ρούσση σε δελτίο τύπου για τις παραπάνω Καταγγελίες του, ήταν πως «ως απλός δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, έκανα αυτό ακριβώς που μου επέβαλλε η συνείδησή μου»!!! Τι να πούμε τώρα εμείς  οι  ασυνείδητοι  με  μία-δύο ενστάσεις;

    Για τους Βιολογικούς κ’ όχι μόνο για τον Ωρωπό, θα διαβάσετε άλλη φορά με πολλά νέα γιατί είναι πολλή η «Χαρτούρα». Μία απορία έχω μόνο! Αφού όπως σας είπαν, υπήρχε σχεδόν ολοκληρωμένη μελέτη, ρωτήστε τους, γιατί δεν την υποστήριξε  ο  κ. Ρούσσης  αλλά παράλληλα, καταψήφισε όλες τις αποφάσεις για τον Βιολογικό «Αυλώνα-Μαρκοπούλου-Ωρωπού», καμιά δεκαπενταριά τον αριθμό, ακόμα και αυτή της αποδοχής της Απόφασης  Ένταξης; Άντε σήμερα να καταψήφιζες, ένταξη έργου σε χρηματοδοτικό  πρόγραμμα, θα βρίζατε ένα χρόνο!!!  
Για τις 4 ενστάσεις του στη διαδικασία αποφάσεων για το ίδιο έργο, μη ρωτάτε γιατί τα είπαμε, ήταν  θέμα  αυτοδιοικητικής συνείδησης !!!
  
    Τώρα για τους χαρακτηρισμούς σας στο πρόσωπό μου «θλιβερή παρένθεση, παράδειγμα προς αποφυγή, φαντασιόπληκτος,  φοβικός (ξανά μπρρρ…..), μηδενικής συνδρομής μου στους Δημότες και τις υποδομές του Δήμου», θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την τιμή που μου κάνετε να με βρίζετε ανώνυμα και δημοσίως!!! Με επιβεβαιώνετε απόλυτα, σε όλα αυτά που έχω πει μέχρι σήμερα, μέσα από τα άρθρα μου.
    Λιβανίζοντας την Δημοτική Αρχή από το πρωί μέχρι το βράδυ, αποδεικνύετε  την σχέση που έχετε με αυτή. Το να βρίζεις, να προσβάλεις, να απαξιώνεις, να σπιλώνεις, να καταγγέλλεις, να λοιδορείς ακόμα και να απειλείς από την άλλη, όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη με αυτήν ή καταγγέλλει παράνομες αποφάσεις της και πεπραγμένα περίεργα και επικίνδυνα για τον τόπο, αποδεικνύει τελικά ότι αυτή η Δημοτική Αρχή  σίγουρα δεν πάει καλά και σας έβαλε δεκανίκι της, επιβεβαιώνοντας όλους τους καταγγέλλοντες.

    Η αξιοπιστία όμως των λεγομένων σας, κρίνεται από όλα αυτά τα παραμύθια που σας έβαλαν, να εξαγγείλετε ή να εξαγγέλλετε ότι θα κάνετε, από το ανώνυμο και αμερόληπτοsite” σας, (ξαναπάμε λοιπόν, που λέει και ο Συντάκτης) :

- Έχετε αυτή την στιγμή στις οθόνες σας, μια καινούργια πρόταση. Πρόταση, παρέας, προβληματισμού, ανταλλαγής απόψεων, δημιουργίας σχεδίων. (???)
  
-  Ξεκινώντας θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Δεν έχουμε κανενός είδος προκατάληψη, απέναντι σε κανέναν και τίποτα. (ε ναι !!!!)

 - Ο Παρατηρητής είναι ένα μέσον ενημέρωσης, που έχει μια σταθερή πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής βάση  - για όποιον βεβαίως ξέρει να διαβάζει  - από το εύρος των θεμάτων και την διαφορετικότητα της γραφής, που είναι πολύ μεγάλη.    (α,β,γ,δ,ε,ζ,η,θ,…………..)

- Με σεβασμό έχουμε σταθεί στα όσα έχουν συμβεί στην περιοχή μας και πάντα προσπαθούμε να αποδώσουμε τα όσα πιστεύουμε με τρόπο σαφή και κατανοητό. (ξεκάθαρα !!!)
- Εμείς θα συνεχίσουμε για τον πολίτη του Δήμου Ωρωπού, να παλεύουμε για μια πλουραλιστική, αμερόληπτη και ολοκληρωμένη ενημέρωση. (πνεύμα και ηθική!!)
- Θα αντιμετωπίσουμε και την Δημοτική Αρχή και την Αντιπολίτευση, με την αμεροληψία και τον σεβασμό που απαιτούν οι καταστάσεις και οι καιροί. ( !!! )
Κανένας από εμάς δεν έχει το δικαίωμα, ούτε να αδρανήσει, ούτε να παρασυρθεί και ούτε να αναβάλει. (ποτέ….)

-  Α…ρε  Δήμαρχε με τις επιλογές σου. Καμιά φορά απορούμε, πως μπόρεσες και έγινες Δήμαρχος με κάτι τέτοιους διπλά σου. (δεν του τάχατε πει…..)

-  Ο Παρατηρητής ποτέ δεν χρησιμοποιεί ύβρεις ή γλώσσα που δεν επιτρέπεται, ποτέ δεν θίγει ανθρώπους και καταστάσεις. (σαφώς !!!)

-  Ο Παρατηρητής ουδέποτε εξύβρισε, ή μίλησε με απρεπής εκφράσεις για κανέναν. (κ’  απαρεγκλίτως !!!)

-  ένα μήνυμα σε αυτούς που υποτίθεται πως εκπροσωπούν, παρατάξεις, που πρωταγωνίστησαν στα Δημοτικά πράγματα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν εκπροσωπείτε τίποτα και κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό σας, την ματαιοδοξία, την εγωπάθεια και την μικρότητα σας. ( ωχ ! )
- Απίστευτη διαταραχή ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ, που χαρακτηρίζεται από αρνητισμό, έλλειψη συνεργατικής διάθεσης, ανυπακοή, εξαιρετικά προκλητική συμπεριφορά. (ωχ !)   (ανυπακοή ;;;)
-  Ή είσαι παντελώς άσχετος, ανημέρωτος και παράλληλα κακόπιστος και
κακοήθης, και ξεστομίζεις οποιαδήποτε κουταμάρα σου κατεβεί στο κεφάλι.(ωχ !) (το άλλο το ή ;)  Και οι δυο περιπτώσεις, είναι εξίσου ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ!!!!!!!!, διότι και στις δυο περιπτώσεις είσαι ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ!!!!!!!!…….Και για τις δυο περιπτώσεις, δεν μπορείς να στηρίξεις τον ρόλο που σου ανέθεσε ο λαός του Δήμου μας. (ωχ !!)   (που πας ρε !!!)
- Θα χαρούμε να συνεχίσετε έτσι, ενωμένοι μέσα στην γελοιότητα σας και τόσο μα τόσο μικροί και ασήμαντοι. (ωχ, ωχ !!!)
- Όταν απέναντι έχεις τον κατιμά, σημαίνει πως κάτι κάνεις πολύ καλά.            (αμάν, λες !!!)
- Τα «χρέπια» του παρελθόντος θα βρίσκονται εκεί, μόνο για να μας αποπροσανατολίζουν. Και ελάχιστοι ακόμα τους ακούνε ...έως ότου εκλείψουν οριστικά. Η Σάρα, η Μάρα και το κακό συναπάντημα.  Τίποτα δεν μπορεί να περιμένει ο τόπος από αυτό το συνονθύλευμα.  ( Έτσι απλά !!! )

- Απλό, απλούστατο ……Ο Παρατηρητής γράφει 1000άρια.Διαβάζεται, κοινοποιείται, αναγνωρίζεται, αναζητείται, συστήνεται, γίνεται ανάρπαστος.            (Αυτά είναι !!!)
-  Άλλο λοιπόν καταγγέλλω ένα ανώνυμο προφίλ, «που έρχεται από το πουθενά» υβρίζει, καταλογίζει, σπιλώνει, καταγγέλλει, λοιδορεί και άλλο μια ομάδα, που απλά έχει επιλέξει την ανωνυμία της, για να μπορεί να πει αυτά που θέλει ο ανώνυμος δημότης της διπλανής πόρτας, χωρίς να φοβάται τα όσα θα υποστεί, από αυτούς που θεωρούν (ή και που καμιά φορά) θίγονται, από τα όσα λέει.           (Αμ  πως !!!)                                                   
    Έχετε πολλή πλάκα !!! «Εσείς τα έχετε πει όλα αυτά τα ωραία».
    Το τελευταίο υπογραμμισμένο με κόκκινο, «είναι όλο το ρεζουμέ» που έλεγε και ο πατέρας μου. Εσείς το αναγγείλατε και αυτό, είχατε προειδοποιήσει ότι επιλέξατε την ανωνυμία  για να μπορείτε να λέτε ότι θέλετε, χωρίς να φοβάστε τι θα υποστείτε από τα πρόσωπα που θα βρίζετε, προσβάλετε, απαξιώνετε, λοιδορείτε, καταλογίζετε, καταγγέλλετε, απειλείτε. Είστε όντως ένα καινούργιο και πρωτόγνωρο μέσο ενημέρωσης για όποιον ξέρει να διαβάζει την διαφορετικότητα  της  γραφής  σας,  όπως  λέτε !!!

Δεν είπατε  όμως  στο  κόσμο, «από  πιο  πουθενά  ήρθατε  εσείς»!!!  

Και πολύ καλά λέτε, με όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που συμβαίνουν στον τόπο μας, όντος κάποιοι δεν μπορούνε να μείνουν αδρανείς, ούτε να παρασυρθούν, ούτε να αναβάλουν !!!

   «Αν  αυτά  που  λέγατε  πίσω  απ' την  πλάτη  μου  είχαν  αξία  καλό  θα  ήταν  να  είχατε  τα  κότσια  να  τα  λέγατε  μπροστά μου»!

   Αυτό δεν είναι δικό μου, ούτε είναι από αυτά τα σοφά λόγια που διαβάζουμε τώρα  τελευταία. Είναι από μία ανάρτηση  που έκανε ένας πρώην μαθητής μου στο “fb”, για κάποιους ανωνυμοαμπελοφιλοσοφολασπολόγους (ξέρετε εσείς), του οποίου είχα θαυμάσει την ευαισθησία του αλλά και την ευθύτητα και την δυναμική του λόγου του και των πράξεών του. Αυθεντικός!!!!!
Αυτός σίγουρα δεν θα σας διαβάζει.  Σας ταιριάζει απόλυτα !!!


Ωρωπός  22/10/2017                                                

                                                                                ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΚΑΛ.  ΗΛΙΑΣΚΟΣ
                                                                     ΠΡΩΗΝ  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: