Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της Κίνησης "Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση" στον Δήμο Ωρωπού


Όλοι και όλες, είμαστε μέλη μιας ζωντανής κοινωνικής πλειοψηφίας, που μας συνέδεσε η ανάγκη  να δημιουργήσουμε, να συμμετέχουμε, σε μια άλλη πορεία, ανατροπής και διεξόδου, αξιών και πολιτισμού, που θα φωτίζει τα πρόσωπα των ανθρώπων με χαμόγελα κι ελπίδα παίρνοντας επιτέλους το δρόμο για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία.

Ξεκινήσαμε μια διαδρομή στην αυτοδιοίκηση με άλλες αξίες και αντιλήψεις, με ανοιχτές διαδικασίες, με συνελεύσεις, κάνοντας πράξη την πραγματική δημοκρατία, τη διαφάνεια, τη συλλογική σκέψη και δράση.

Η σημαία μας δεν είναι λευκή. Δεν έχει σχέση με φθαρμένα πρότυπα, με ανιστόρητες και ξεπερασμένες προσωπικότητες και παράγοντες που αδυνατούν να συλλάβουν και να κατανοήσουν τα μηνύματα και τις απαιτήσεις της εποχής που βιώνουμε. Είναι σημαία της κοινωνικής  δικαιοσύνης, της ισοτιμίας, της συμμετοχής και της συλλογικής δράσης. Μόνο με αυξανόμενη συμμετοχή στη διαχείριση των κοινών αγαθών που διαθέτει η κοινωνία μας, ο Δήμος μας, θα πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν και μας ανήκουν.

Συνεχίζουμε αντλώντας δύναμη κι εμπνεύσεις από το πρωτότυπο κι ελπιδοφόρο του εγχειρήματος, διαπιστώνοντας στην πορεία ότι μπορούμε όλοι μαζί, συμμετέχοντας στη ζωντανή δρώσα συλλογικότητά μας, να κάνουμε την ουτοπία πραγματικότητα, ν΄αρχίσουμε να παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Καλούμε κάθε ενεργό πολίτη του Δήμου μας να συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή, γνωρίζοντας ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουν τα πράγματα είναι αυτός της συμμετοχής και της ενεργοποίησης των πολιτών.

Κλείνοντας τον πρώτο κύκλο συνελεύσεων της κίνησής μας, μέχρι την εκλογή από τα μέλη της Κίνησης του επικεφαλής, ως καταλληλότερου μεταξύ ίσων, έχουμε προγραμματίσει τα εξής:

-  Σάββατο 18/1 στις 6μ.μ ανοιχτή συνέλευση στην ταβέρνα «Μανάρας» στο σιδηροδρομικό Σταθμό Αφιδνών. Θα κλείσουν οι υποψηφιότητες για τον επικεφαλής, θα κλείσει ο κατάλογος των μελών της Κίνησης με δικαίωμα ψήφου στην εκλογή, θα γίνουν τοποθετήσεις, ερωτήσεις, συζήτηση.

-  Σάββατο 25/1 στον Ωρωπό θα πραγματοποιηθεί συνέλευση με ομιλίες των υποψηφίων, θα γίνουν ερωτήσεις και θα ψηφίσουμε με μυστική ψηφοφορία για τον επικεφαλής της Κίνησης. Στην περίπτωση που δεν λάβει υποψήφιος ποσοστό μεγαλύτερο του 50%+1 θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα, Κυριακή 26/1, επαναληπτική εκλογή μεταξύ των 2 πρώτων.

Η 7η κατά σειρά συνέλευση της Κίνησής μας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/1 στο ξενοδοχείο "Αλκυονίς", στην παραλία Μαρκοπούλου Ωρωπού. Είχε μαζική συμμετοχή μελών, αλλά και συμπολιτών μας, που αρκετοί από αυτούς πείσθηκαν για την αξία του εγχειρήματος και εγγράφηκαν μέλη στην Κίνηση. Έγιναν πολλές κι ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις σε θετικό κλίμα σύμπνοιας, με διάθεση από τον κόσμο να μιλήσει και να ακούσει.

Τέλος, ανακοινώθηκαν οι πρώτες υποψηφιότητες για τον επικεφαλής της Κίνησης και είναι -αλφαβητικά- οι:
 Λίτσας Κωνσταντίνος, Χασιώτης Παναγιώτης, ενώ προτάθηκε επίσης ο Βάθης Βαγγέλης, ο οποίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει για την αποδοχή της υποψηφιότητάς του, μέχρι την επόμενη συνέλευση.


12/01/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: