Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ. (Της Ελένης Βαρνάβα-Καραγιάννη.)



Την πέμπτη 26 Ιούλιου και ώρα 8:30μμ, πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα του Καπανδριτίου, εκδήλωση ,στα πλαίσια του διήμερου πανηγυριού ,για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής που είναι και πολιούχος του χωριού μας.
Στην εκδήλωση έλαβαν μέροςπάρα πολλοίσύλλογοι και ομάδες  όχι μόνο του Καπανδριτίου αλλάγενικότερα του  Δήμου Ωρωπού . Το πρόγραμμα αποτελούσε ένα ευχάριστο ταξίδι στην παράδοση μας και αυτό ,γιατί ήταν πλούσιο τόσο με τα τραγούδια που ακούστηκαν από τέσσερις χορωδίες που έλαβανμέρος,όσο και με τους παραδοσιακούς χορούς που παρακολουθήσαμε.
Πιο συγκεκριμένα  στο πρώτο μέρος , ταξιδέψαμε με τραγούδια από : την χορωδία ενηλίκων υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ω  Καπανδριτίου ,την χορωδία από τα Κ.Α.Π.Η Αυλώνα ,την χορωδία του πολιτιστικού και πνευματικού ομίλου Νέων Παλατίων και την χορωδία του πολιτιστικού και πνευματικού συλλόγου της Σκάλας Ωρωπού.
Στο δεύτερο μέρος ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από πολλές ομάδες και συλλόγους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ποικιλία των παραδοσιακών στολών οι οποίες ήταν ανάλογες με τον τόπο προέλευσης των χορών, ενώ πολλές από αυτές ήταν φτιαγμένες στο χέρι με πολύ κόπο και αγάπη στην παράδοση μας.Πιο συγκεκριμένα , παρακολουθήσαμε  παραδοσιακούς χορούς από  :το τμήμα προσχολικής ηλικίας υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ω Καπανδριτίου με χορούς Αν. Αιγέου ,το παιδικό τμήμα υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ω Καπανδριτίου με χορούς Αν Αιγαίου, τον πολιτιστικό σύλλογο Μπέσκα Καλάμου, με χορούς από τη Θράκη το ,Κ.Α.Π.Η υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ω Αυλώνα με Ηπειρώτικους χορούς, τον πολιτιστικό και πνευματικό σύλλογο της Σκάλας Ωρωπού με χορούς από τα  Κύθηρα, την χορευτική ομάδα του δημοτικού διαμερίσματος Καπανδριτίου με χορούς από τη Φλώρινα , τον χορευτικό σύλλογο  από το Σάλεσι Αυλώνα με χορούς από τα Μέγαρα, τον πολιτιστικό και πνευματικό όμιλο Νέων Παλατιων, την χορευτική ομάδα πνευματικού κέντρου δημοτικού διαμερίσματος Αυλώνα με τοπικούς χορούς  και τέλος την χορευτική ομάδα Ποντιακών χορών  δημοτικού διαμερίσματος Καπανδριτίου.Ήταν μια βραδιά γεμάτη παράδοση και Ελλάδα.
Την εκδήλωση άνοιξαν με ένα σύντομο χαιρετισμό ο κ. Σωτήρχος ,α
Αντιδήμαρχος του Καπανδριτίου και η κ. Βαρνάβα Ελένη,  Δημοτική σύμβουλος , η όποια συνετέλεσε σημαντικά στην οργάνωση και το όμορφο αποτέλεσμα που όλοι απολαύσαμε. Ακόμη παρευρέθηκαν  ο επικεφαλής της  Αυτοδιοικητικής  Συνεργασίας κ. Λίτσας Κωνσταντίνος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βελτανιώτης Δημήτρης , o  Δημοτικός Σύμβουλος Αφιδνών κ Τσάδαρης Σωτήρης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ Οικονόμου Κωνσταντίνα, ο  Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Καπανδριτίουκ Μέξης η Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Καλάμου κ Βασιλάκου Βάσω  o Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών κ Γιαννουλάκης Αντώνης κ.α.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους μουσικούς και τους χορευτές που έδωσαν τον καλύτερο τον εαυτό αλλά και όσους βοήθησαν και κοπίασαν για την σωστή οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωση μας. Ιδιαίτερα την Τριμελή Επιτροπή του ΚΑΠΗ  Καπανδριτίου που βοήθησαν στη διεξαγωγή του πανηγυριού και στη διατήρηση της παράδοσης   αλλά και  όσους  παρευρέθησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: