Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Το Κέϊπ Τάουν της Ν. Αφρικής φιλοξενεί, την 55η διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα νέων.
Του Θανάση Τοτόμη | Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014
Όλα είναι έτοιμα στο πανεπιστήμιο του Κέϊπ Τάουν της Ν. Αφρικής, όπου την Πέμπτη, με τη συμμετοχή της χώρας μας, αρχίζει η 55η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα νέων.
Η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα 2014, διοργανώνεται από τη διεθνή μαθηματική ένωση ΙΜΟ - International Mathematical Olympiad - και στη φετινή συνάντηση αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότερες από 109 χώρες με τις μαθηματικές τους ενώσεις, μεταξύ των οποίων οι Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Αγγλία και περισσότεροι από 600 σπουδαστές από όλο τον κόσμο.
Η ομάδα της χώρας μας θα είναι εξαμελής και επικεφαλής της θα είναι από την πλευρά της μαθηματικής εταιρείας - ΕΜΕ, οι κ. Ανάργυρος Φελλούρης, αν. καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Ευάγγελος Ζώτος, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σημειώνεται, ότι οι επόμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν, το 2015 στην Ταϋλάνδη, το 2016 στο Χόγκ Κόγκ και το 2017 στη Βραζιλία.
Η περυσινή διοργάνωση είχε πραγματοποιηθεί στη Σάντα Μάρτα. Τα αποτελέσματα αναλυτικά για τη χώρα μας, στην περυσινή  διοργάνωση βρίσκονται εδώ.
Χρόνος διεξαγωγής της ολυμπιάδας: Aπό την Πέμπτη 3, έως την Κυριακή  13 Ιουλίου 2014.
Το πρόγραμμα της 55ης διεθνούς μαθηματικής ολυμπιάδας βρίσκεται εδώ, και αναλυτικά είναι το εξής:
Thursday 3 July:
Arrival of team leaders
Friday 4 July:
Jury meeting (setting papers)
Saturday 5 July:
Jury meeting (setting papers)
Sunday 6 July:
Jury meeting (setting papers). Arrival of teams.
Monday 7 July:
Opening Ceremony
Tuesday 8 July:
Contest paper 1
Wednesday 9 July:
Contest paper 2
Thursday 10 July:
Marking of papers / Excursion for teams
Friday 11 July:
Marking of papers / Excursion for teams
Saturday 12 July:
Closing ceremony and medal presentation, farewell banquet
Sunday, 13 July:
Departure

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στο τηλ. 210 3616532, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ, στο σάιτ του  παν/μίου Κέιπ Τάουν www.uct.ac.za και στο σχετικό βίντεο των διοργανωτών http://youtu.be/RCWaxjAHIl4

Δεν υπάρχουν σχόλια: