Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Το ολοκαύτωμα της μνήμης στον Ωρωπό.



 Στον Ιστορικό χώρο των Παλαιών Φυλακών της Σκάλας Ωρωπού, την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκυμαντέρ
"Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης" του Στέλιου Κούλογλου. Το ντοκυμαντέρ χτυπά την πόρτα στις μνήμες της τόσο πρόσφατης -ξεχασμένης από πολλούς Έλληνες- Ιστορίας. Μας γυρνά στα όσα έπραξαν οι Γερμανοί Ναζί και οι Έλληνες συνεργάτες τους...τις σφαγές των αμάχων, τις καταστροφές...ένα κομμάτι από το κόστος του Ναζισμού για την Ελλάδα.
 Ο Στέλιος Κούλογλου απάντησε σε ερωτήσεις και συνομίλησε με τον κόσμο δίνοντας ως μια σημαντική αιτία για την στροφή μέρους του πληθυσμού σε ακραίες πολιτικές επιλογές  τον φόβο... για την φτώχεια, για τα συνακόλουθα της οικονομικής κρίσης. Η προβολή έγινε παρουσία πλήθους συμπολιτών μας ενώ δυναμικό παρόν -όπως πάντα σε σημαντικές για τον Ωρωπό εκδηλώσεις- έδωσε και η Περιφερειακή Σύμβουλος Ιωάννα Στεργίου. 
Από αριστερά προς τα δεξία ο συντονιστής της εκδήλωσης Χ. Κούτσουρης, η υπ. δημοτική σύμβουλος Κ. Αγαπίδου, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ωρωπού Σ. Αγαπίδης, ο δημιουργός Σ. Κούλογλου, ο πρώην Πρ. της ΕΚΦΑ Ν. Τσαρουχάς και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Ι. Στεργίου.

Το δικό μου σχόλιο με αφορμή το ντοκυμαντέρ είναι πως η Ιστορική μνήμη αποτελεί εργαλείο επεξεργασίας για την "ανακάλυψη" των λύσεων, των απαντήσεων, στα προβλήματα και τα αδιέξοδα του σήμερα ώστε το αύριο να μην αποτελεί την επανάληψη των σκοτεινών σελίδων του χτές. 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το ολοκαύτωμα της μνήμης στον παρακάτω σύνδεσμο:
  https://www.youtube.com/watch?v=pmaSUVEk7fE


Δεν υπάρχουν σχόλια: