Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

«Σύγχρονοι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» στο Δήμο Ωρωπού.



Είναι, ορισμένες φορές που η ίδια η ζωή βάζει επιτακτικά τα διλήμματα και δεν μπορείς να τα αγνοήσεις.


Με ποια μεριά είσαι.

Από την μία μεριά είναι η διεθνής επιχειρηματική και χρηματιστηριακή ελίτ που αξιοποιεί τον παραλογισμό της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας και θέτει υπό τον έλεγχο της όλη την δημόσια σφαίρα. Από την άλλη μεριά είναι η πραγματική κοινωνία και η πραγματική οικονομία. Ένας στόχος αυτής της άθλιας μεθόδευσης-μετά το Κέντρο Υγείας και τα σχολεία- είναι και η ΔΕΗ. Δεν είναι κάτι που ξεκίνησε σήμερα. Η ΔΕΗ είναι στόχος κυβερνήσεων και συμφερόντων εδώ και δεκαετίες. Οι μεθοδεύσεις αυτές είναι ο ορισμός της διαπλοκής με ιδιώτες-αρπαχτικά, που παίρνουν δάνεια με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, που πιάνουν το κράτος πελάτη και τους δίνεται δώρο οποιαδήποτε παραγωγική δραστηριότητα που μπορεί να αποφέρει υπερκέρδη σε αυτούς, χωρίς να κερδίζει απολύτως τίποτα το κοινωνικό σύνολο και η ελληνική οικονομία.

Η κυβέρνηση φέρνει στην βουλή το νομοσχέδιο για την «Μικρή ΔΕΗ» προκειμένου να αλώσουν οι ιδιώτες πλήρως τον στρατηγικό τομέα της ενέργειας και να δώσουν την χαριστική βολή σε κάθε δημόσια παρουσία, στον νευραλγικό κλάδο της ενέργειας.

Με άλλα λόγια: Έτοιμη περιουσία, έτοιμη δουλειά, έτοιμη «μπίζνα»...

Όσοι ετοιμάζονται να παραδώσουν την ΔΕΗ, τη μεγαλύτερη βιομηχανία για την οικονομία και την παραγωγική βάση της χώρας μας, ΠΡΕΠΕΙ να ξέρουν ότι θα βρουν μπροστά τους τις δυνάμεις που αντιστέκονται, τις δυνάμεις της εργασίας και τις τοπικές κοινωνίες. Έτσι απαιτείται ΑΜΕΣΑ η δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου στον ΩΡΩΠΟ για την αποτροπή και την υπεράσπιση των κοινωνικών, δημόσιων αγαθών. Θα πρέπει να δημιουργηθεί, επιτροπή αγώνα με συμμετοχή όλου του λαού κατά της διάλυσης, διάσπασης και ξεπουλήματος του τόπου μας.

Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας έχει ανάγκη από μια ΔΕΗ 100% δημόσια με εθνικό και κοινωνικό προσδιορισμό σε όλο τον κύκλο της ηλεκτρικής ενέργειας, από την παραγωγή ως την κατανάλωση, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο για να αποφευχθούν οι αρνητικές πολιτικές του παρελθόντος.

Πρέπει να αποτρέψουμε το ξεπούλημα και το κλείσιμο της ΔΕΗ στον Ωρωπό, του Κ.Υ. ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ, του ΙΚΑ Ωρωπού, της συγχώνευσης των σχολείων, το κλείσιμο της πορθμειακής γραμμής ΩΡΩΠΟΥ- ΕΡΕΤΡΙΑΣ και όσα ακόμα σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς!

Τα διόδια από την μια πλευρά, η σχεδιαζόμενη κατάργηση της πορθμειακής γραμμής από την άλλη, ολοκληρώνουν την απομόνωση του Δήμου μας.



ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ


 ​​


Δεν υπάρχουν σχόλια: