Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΩΡΩΠΟΣ: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στον αρμόδιο Γ.Γ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ για τα ΔΙΟΔΙΑ.


ΩΡΩΠΟΣ: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στον αρμόδιο Γ.Γ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ για τα ΔΙΟΔΙΑ.


Την Παρασκευή στις 23 Δεκεμβρίου, η υπογράφουσα ως επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης της “ Ένωσης Κατοίκων Κάμπου Ωρωπού” , ο Πρόεδρος του “Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ωρωπού”  Κώστας Γιαννακάκης και ο Πρόεδρος του “Εξωραϊστικού Συλλόγου Μικροχωρίου  Καπανδριτίου”  Χρήστος Γιαννικάκης συναντήθηκαν με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα ( Σ. Δ. Έ.) του Υπουργείου Υποδομών, Σέργιο Λαμπρόπουλο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να ενημερωθούν προσωπικά για το πρόβλημα των Διοδίων που “τσακίζει” οικονομικά τα μέλη των φορέων που εκπροσωπούν και γενικότερα τους κατοίκους του Δήμου.

Ο Γενικός Γραμματέας μεταξύ άλλων ανέφερε σχέδιο άμεσα υλοποιήσιμο (μέσα σ’ έναν μήνα περίπου απ’ την στιγμή που θα κατατεθεί) για την δημιουργία υποσταθμού διοδίων στις Αφίδνες όπου η χρέωση θα είναι χιλιομετρική με απώτερο στόχο να επεκταθεί η χιλιομετρική χρέωση ώστε να καλύπτει όλες τις περιοχές του Δήμου Ωρωπού.
Για τους κατοίκους συχνούς χρήστες της Εθνικής Οδού όμως κάτι τέτοιο δεν λύνει το πρόβλημα!
Η απάντηση του κου Λαμπρόπουλου στην παραπάνω διαπίστωση ήταν πως γίνεται κάθε προσπάθεια από τις αρχές να πεισθεί η εταιρία, κάτοχος της σύμβασης, να εκδώσει κάρτες για συχνούς χρήστες που θα εξασφαλίζουν εκπτώσεις που θα ξεπερνούν το 50% της τωρινής και αργότερα της χιλιομετρικής χρέωσης με αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά το κόστος της μετακίνησης.
Μέχρι αυτήν την στιγμή οι συνθήκες λειτουργίας των διοδίων που οδηγούν σε αδιέξοδο τους κατοίκους του Ωρωπού συνεχίζονται!
Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία να φανούν κάποια στιγμή οι πρώτες πρωτοβουλίες και να γίνει η αρχή της ανακούφισης των κατοίκων της περιοχής με την ελπίδα ότι σύντομα οι κάτοικοι του Δήμου μας, που πλήττονται περισσότερο, δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν καθόλου διόδια.   

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, όπως αποδεικνύεται από την εξέλιξη των πραγμάτων και από τις παρεμβάσεις του, ο γενικός γραμματέας Συγχρηματοδοτούμενων Έργων, Σ. Λαμπρόπουλος, μάλλον είναι το "αφεντικό" στο υπουργείο Υποδομών, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τομέα των οδικών συμβάσεων παραχώρησης και της "σχέσης" του υπουργείου με τους εργολάβους και τις κατασκευαστικές κοινοπραξίες. Αυτός πηγαίνει σε παραδόσεις οδικών τμημάτων, για αυτόν φημολογείται ότι συμμετέχει σε ειδικές και μυστικές συσκέψεις με στελέχη κοινοπραξιών, αυτός φέρεται να προτείνει λύσεις και διαγωνισμούς, αλλά και αναλαμβάνει να… δώσει τις κατευθύνσεις για θέματα που μπαίνουν στο τραπέζι, όπως αυτό της επαναδιαπραγμάτευσης των διοδίων, και συντάσσεται με τις απόψεις των εργολάβων.Μόνο που φαίνεται ότι ο κ. Λαμπρόπουλος κάπου "μπερδεύει" τους "μανδύες" που φοράει. Δηλαδή αυτόν του νυν γενικού γραμματέα στο υπ. Υποδομών, όπου μέσω της κυβερνητικής θέσης που κατέχει ως υποχρέωση έχει και την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος αλλά και της κοινωνίας, με τον "μανδύα" του πρώην στελέχους κατασκευαστικής κοινοπραξίας, τότε που εργαζόταν για τα συμφέροντα των εργολάβων, όπως συνέβαινε για παράδειγμα με την παρουσία του στη ΝΕΟ ΟΔΟ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Ντροπή σε οσους καταδέχτηκαν να μιλησουνε απο τον ΩΡΩΠΟ με το "κο"Λαμπροπουλο...
Οι κυβερνώντες έχουν καταργήσει το Σύνταγμα και κάθε αντιστοιχία δικαίου και ηθικού . Οι νόμοι φτιάχνονται μόνο για λίγους και τις περισσότερες φορές και εκτός Ελλάδος .
Οι συμβάσεις παραχώρησης Public Private Partnership (ΣΔΙΤ), είναι χρηματοοικονομικά εργαλεία κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες των τραπεζών, τα οποία χρησιμοποιούνται διεθνώς, με σκοπό τη μετάβαση εθνικού πλούτου σε χέρια ιδιωτών.
Οι έννοιες της αλληλεγγύης, της αντίστασης αλλά και της ανατροπής αυτών των πολιτικών πρέπει να είναι το μέλημα μας.
ΟΧΙ στη μεγάλη απάτη των διοδίων.

ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ είπε...

Δημοσιεύω και απαντώ σ’ το παραπάνω σχόλιο για να μην πλανώνται μύθοι στα «πηγαδάκια» της τοπικής μας κοινωνίας. Σας λέω λοιπόν τα εξής:
1. Ο τρόπος που λειτουργεί η δημοκρατία και είναι δομημένο το κράτος είναι ευθύνη δική μας, των νεότερων, αλλά και δική σας ,των μεγαλύτερων.
2. Σύμφωνα με το πολιτικό ήθος πολλών πολιτών αυτού του τόπου, ο διάλογος όχι μόνο δεν είναι ντροπή αλλά βασικός παράγοντας δημοκρατίας. Είναι ο τρόπος του δικού μας αγώνα για το δίκιο του γείτονα, του φίλου, του συντοπίτη που έχει ως μόνη δυνατότητα -πνιγμένος στα προβλήματα της καθημερινότητας- να συμμετέχει σε μια Εξωραϊστική κίνηση.
3. Αυτό που διακρίνω στο σχόλιο σας είναι περισσότερο γραπτή επίθεση στο πρόσωπο του Γ.Γ. του Υπουργείου. Ίσως για σας ,αυτό να είναι το θέμα και όχι η ουσία του προβλήματος των διοδίων. Αυτό που εγώ έχω να πω για την Γενική Γραμματεία του Υ.Υποδομών είναι ότι οι κοπέλες του γραφείου ανταποκρίθηκαν στο τηλεφώνημά μου, έκλεισαν ραντεβού για συνάντηση με τον Σ. Λαμπρόπουλο που δέχτηκε να μιλήσει με τουλάχιστον δύο άγνωστους (που δεν μπορούσε να γνωρίζει τις αντιδράσεις τους) εκπροσώπους φορέων πολιτών, να δεχτεί διαμαρτυρίες και να δώσει εξηγήσεις, κάτι που δεν ήταν υποχρεωμένος να κάνει ειδικά αν είναι τόσο «αυτοκρατορικός» όσο ισχυρίζεστε.
Τέλος όταν κανείς γράφει ανώνυμα έχει πάντα το τεκμήριο της αναξιοπιστίας. Άλλως θα έγραφε επώνυμα!