Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ανοικτή επιστολή της Πρόεδρου της δημοτικής κοινότητας Καπανδριτίου.

Μου εστάλη για δημοσίευση η παρακάτω επιστολή της κ. Κωνσταντίνας Οικονόμου.

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Σε πρόσφατη ανοικτή επιστολή σας προς τους κ.κ. Υπουργό Εσωτερικών,
Πρόεδρο ΠΕΔΑ και Πρόεδρο ΚΕΔΕ, χαρακτηρίζετε την μείωση των
Αντιδημάρχων στους Δήμους όλης της χώρας ως «ωμή παρέμβαση στα θέματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης που αγνοεί αφενός τις βασικές παραμέτρους άσκησης των καθηκόντων μας και αφετέρου τις πραγματικές απαιτήσεις των δήμων».
Για να στηρίξετε την άποψη σας επικαλείστε την ιδιαιτερότητα του Δήμου μας (συνένωση 14 οικισμών) και αντιπροτείνετε να ισχύσει το μέτρο μόνο σε εθελοντική βάση, σε περιπτώσεις που δεν θα διαταράσσεται η λειτουργία ενός Δήμου και όχι στο μεγάλο και δύσκολο Δήμο Ωρωπού.
Επιπλέον ζητάτε ο Δήμος να έχει το δικαίωμα να ορίζει με δικούς του πόρους έναν Αντιδήμαρχο σε κάθε Δημοτική Κοινότητα με πληθυσμό άνω των 2000 κατοίκων.
Όμως αυτές τις στιγμές που κάθε εχέφρων πολίτης επιθυμεί να δει τις δαπάνες της χώρας να μειώνονται θα έπρεπε να σκεφτείτε και να επανεκτιμήσετε την αξία όλων των τοπικών συμβούλων που έχετε.
Ξεχνάτε κ. Δήμαρχε ότι οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών
κοινοτήτων είναι στη διάθεση σας και μπορούν να προσφέρουν και να εργαστούν εθελοντικά για τον τόπο τους.
Κύριε δήμαρχε σας θυμίζω ότι με απόφαση δική σας στις αρχές του 2011 ακόμα και αρμοδιότητες που έδινε ο Καλλικράτης στους προέδρους των κοινοτήτων εσείς τις δώσατε στους Αντιδημάρχους (υπογραφή άδεια ταφής) με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορούν να ανταποκριθούν όπως εσείς αναφέρετε στο δύσκολο έργο τους.
Η αξιοποίηση συνεπώς όλων των τοπικών συμβούλων (εθελοντών στην πραγματικότητα) θα είναι μία έμπρακτη «αντίσταση» στα σημάδια κατάρρευσης της κοινωνίας μας και σίγουρα κερδισμένος και μεγάλος νικητής θα είναι ο Δήμος Ωρωπού.

Με τιμή
Η Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Καπανδριτίου
Κωνσταντίνα Οικονόμου




Δεν υπάρχουν σχόλια: