Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πάλι στην υποβάθμιση ο Ωρωπός;

Για άλλη μια φορά ο Ωρωπός βρίσκεται στο πυρ το εξώτερο.Ένας τόπος που δεν είχε ποτέ ανάπτυξη, από την εποχή κιόλας των παχιών αγελάδων. Όταν τα Μεσόγεια αναπτύσσονταν με Δημόσια έργα και υποδομές, εμείς ήμασταν έξω από τον χάρτη της ανάπτυξης.
Και εκεί παραμείναμε. Δεν ξέρω τι έφταιξε. 
Ίσως το ότι στην περιοχή μας δεν είχαν συμφέροντα όσοι έπαιρναν τις αποφάσεις;
Μήπως οι εκάστοτε τοπικές διοικήσεις ήταν κοντόφθαλμες;
Μήπως φταίξαμε κι εμείς οι Ωρωπιώτες που κοιτάγαμε πώς, τις βροχερές μέρες, θα βγάλουμε τα λύματά μας στον δρόμο για να παρασυρθούν απ' τα όμβρια αντί να κοιτάμε τί θα διεκδικήσουμε για τον τόπο;
Σήμερα διάβασα ανακοίνωση της  «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» που επί λέξει αναφέρει πως η συγκεκριμένη παράταξη:
"γνωστοποίησε  σε όλο το περιφερειακό συμβούλιο, αλλά και προσωπικά στον περιφερειάρχη κύριο Σγουρό, ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε στο στρατόπεδο Γερακίνη ,στη ΜΑΛΑΚΑΣΑ, κέντρο λαθρομεταναστών. Όπως και στο παρελθόν, οι κάτοικοι της περιοχής μας θα αντιδράσουν στην περίπτωση που θελήσει το υπουργείο να κάνει φυλακοχώρι το Δήμο Ωρωπού."
(maximipoli.gr)
Δεν θα ήταν καθόλου παράξενο να περνούν από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τέτοιες σκέψεις για την χωροθέτηση ενός από τα τρία στρατόπεδα -απόφαση που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία (Ν.Δ, ΠΑ.ΣΟ.Κ)- που πρόκειται να γίνουν στην Αττική.
Δεν πάει καιρός που οι αρμόδιοι καλόβλεπαν το στρατόπεδο για την εγκατάσταση της νέας Δικαστικής Φυλακής Αθηνών που θα αντικαταστήσει τον Κορυδαλλό σύμφωνα με το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο.
Το matrix24.gr αναφέρει:
 "Στο απόσπασμα όμως του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας ,που αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα, δεν καθορίζεται επακριβώς ο χώρος, δίνεται όμως το περίγραμμα των εναλλακτικών λύσεων χωροθέτησης. Θα γίνει διερεύνηση στις περιοχές (Βόρεια Αττική -ευρύτερη περιοχή Μαλακάσας και Δυτική Αττική – ευρύτερη περιοχή Ελευσίνας – Μεγάρων), για να εξευρεθεί κατάλληλη έκταση δημόσιας γης από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Να σημειωθεί ότι,το ρυθμιστικό Σχέδιο προβλέπει την απομάκρυνση του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού και καθορίζει την χωροθέτηση νέου ολοκληρωμένου  συγκροτήματος δικαστικής φυλακής Αθηνών, με μονάδες θηλέων και αρρένων, νοσοκομείο και ψυχιατρείο κρατουμένων."
Αντί,λοιπόν,με το Ρυθμιστικό η περιοχή μας επιτέλους να αναβαθμιστεί χαντακώνεται; 
Αντί το στρατόπεδο να γίνει χώρος πολιτισμού, επιστήμης, συνεδριακό κέντρο, νοσοκομείο, οτιδήποτε δημιουργικό, πρέπει να γίνει φυλακές και στρατόπεδο συγκέντρωσης;
Τί νόημα είχαν οι συζητήσεις επί συζητήσεων και οι προτάσεις για το Ρυθμιστικό;
Μάλλον ,συμπολίτες μου, κανένα. 
  
Ποιά η τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής;

Δεν υπάρχουν σχόλια: