Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Το δικό μου σχόλιο για την πρόταση του Π.Χασιώτη για τα Διόδια.

Με δεδομένο πως μου αρέσει ο διάλογος, θα πάρω -ως "πάσα" για σχολιασμό- τις προτάσεις του υποψήφιου δημάρχου Ωρωπού κ. Παναγιώτη Χασιώτη για τα Διόδια που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου που δημοσιεύω με την προηγούμενη ανάρτησή μου. 
  • Για το ζήτημα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στον Δήμο Ωρωπού κατά των διοδίων: Το δημοψήφισμα θα έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα. Πόσοι δημότες Ωρωπού επιθυμούν την παραμονή των Διοδίων και μάλιστα με το σημερινό αντίτιμο? Η συλλογή υπογραφών, για το θέμα, θα μπορούσε να παίξει τον ίδιο ρόλο και καλύτερο μιας και θα συμπεριλάμβανε ονοματεπώνυμα. Βέβαια το επιχείρημα για πίεση στην Κεντρική Eξουσία θα καταρρεύσει την ίδια μέρα του δημοψηφίσματος σε περίπτωση επικράτησης του κ. Σγουρού στην περιοχή μας κατά τον πρώτο γύρο των Περιφερειακών εκλογών. Τέλος, πρέπει να υπολογίσει κανείς και το οικονομικό κόστος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος σε σχέση με την αποτελεσματικότητά του. 
  • Η πρόταση, για ομαδικές αγωγές πολιτών και φορέων (Συλλόγων κ.λ.π) κατά των εταιρειών, δεν μπορεί να απευθύνεται στην δημοτική Αρχή (άρα δεν μπορεί να γίνει και δεκτή από αυτήν) αλλά στην Κοινωνία των Πολιτών. Είναι πολύ αμφίβολο το αν η κοινωνία των πολιτών μπορεί να σηκώσει το βάρος πολυετών δικαστικών αγώνων ακόμα και με την οικονομική κάλυψη του Δήμου. Οι δήμαρχοι αλλάζουν, οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων επίσης. Αμφίβολες είναι και οι δυνατότητες στήριξης ενός τέτοιου δικαστικού αγώνα από την κάθε δημοτική Αρχή. Όπως έχω πει και παλαιότερα το πρόβλημα με τα διόδια στον Ωρωπό είναι πολιτικό και έγκειται στην έλλειψη πολιτικού κύρους των εκάστοτε διοικούντων την περιοχή μας.     

2 σχόλια:

κωστας είπε...

Οι Δεξιές πολιτικές εχουν και τους τοπικους εκφραστές.Να ενας...Παναγιώτης Χασιώτης,το "κουνελι"του ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ.Μου θύμησε το δημοψηφισμα του ΓΑΠ.

κωστας είπε...

Αυτη ειναι η αριστερή πρόταση στον Ωρωπό.Τα διόδια τα γκρεμίζουμε,κουνελακι του συστήματος.