Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Β. Οικονόμου: "Να σταματήσουν οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή ΑΟΖ της Κύπρου"27 – 10 – 2014

Οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας και η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως αυτά προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο πρέπει να ανακοπούν.

Χαιρετίζουμε την αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ως ένα αναγκαίο και ενδεικτικό των προθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυστηρό και προειδοποιητικό μήνυμα προς την Τουρκία.

Θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιμείνει σε αυτή την γραμμή, να καταστήσει σαφές ότι δεν θα ανεχτεί καμία πρόκληση σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών και θα προστατέψει την Ευρωπαϊκή ΑΟΖ, δηλαδή τις ΑΟΖ του κάθε κράτους μέλους.

Η χώρα μας στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό διπλωματικό μέσο ώστε να απομονωθεί περαιτέρω η Τουρκία από τη Διεθνή Κοινότητα, όσο τουλάχιστον δεν συμμορφώνεται με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και επιλέγει τον ρόλο του διεθνή ταραξία. Θα σταθούμε πολιτικά στο πλευρό κάθε πολιτικής πρωτοβουλίας που λαμβάνεται για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων και των εθνικών μας δικαιωμάτων, θεωρώντας ότι οποιαδήποτε νέα πρόκληση της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνιστά πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   Για τον «ΔΗΜΟ.Σ»

Βασίλης Οικονόμου

Βουλευτής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: