Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Δελτίο τύπου για τα Διόδια, του Συνασπισμού Ωρωπού.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΩΡΩΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

                               ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
             ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ  ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΩΠΟΥ
     Πριν από τρία χρόνια ,αντιδρώντας στο ξεπούλημα  των εθνικών μας δρόμων στις ιδιωτικές εταιρείες με τις γνωστές αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης που ψήφισαν μαζί οι σημερινοί «συνέταιροι» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, μαζί με πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, τα μέλη μας πρωτοστάτησαν να αναπτυχθεί το Κίνημα ενάντια στα Διόδια, με συλλογικότητα, άμεση Δημοκρατία και Αλληλεγγύη.
Η θέση μας ήταν και είναι να καταργηθούν όλα τα διόδια. Πρωτοστατήσαμε στη δημιουργία ενός ενωτικού, μαζικού κινήματος ενάντια στα διόδια σε Πανελλαδικό επίπεδοΣτην πράξη αντιδράσαμε και αντιδρούμε με το «δεν πληρώνουμε» διόδια. Όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους η ανυπακοή αποτελεί υποχρέωση.
Δεν πληρώναμε το χαράτσι των διοδίων, πριν ακόμα η τρόικα και τα μνημόνια μας επιβληθούν. Τρία χρόνια τώρα το κίνημα των διοδίων αντιστέκεται ,είναι στους δρόμους καταγγέλλοντας τη λεηλασία των εισοδημάτων και την κατάργηση δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.
Καταγγείλαμε και αναδείξαμε την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή μας ,όπου στα όρια του Δήμου Ωρωπού σήμερα λειτουργούν 8 σταθμοί διοδίων .
Μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και κατοίκων ΒΑ Αττικής, αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των διοδίων στην περιοχή μας και συντονίζουμε τη δράση μας με όλες τις άλλες επιτροπές σε όλη την Ελλάδα για την κατάργηση όλων των διοδίων.
Δράσαμε σε όλα τα επίπεδα, κινηματικά, πολιτικά, θεσμικά.
Συμβάλλαμε καθοριστικά στη δημιουργία μετώπου με πολίτες και φορείς με διαφορετικές πολιτικές θέσεις και απόψεις. Συντονίσαμε τη δράση μας με το Δήμο μας, τους όμορους Δήμους και κάθε μορφής συλλογικότητες
Παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης, ποινικοποίησης της δράσης μας, τους εκφοβισμούς, τις απειλές, τα ψέματα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, το Κίνημα καλά κρατεί.
Σήμερα, όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα και κανείς πια δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με τα διόδια αν πρώτα δε φύγουν η τρόικα και όλο το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο. Η επίθεση στο εισόδημά μας μέσω των διοδίων ήταν μια αρχή για τη γενικευμένη σημερινή λαίλαπα.

Η στάση και η  δράση του ΚΚΕ μέχρι τώρα μάλλον δείχνουν πλήρη υπακοή στους νόμους και τις επιταγές της αστικής εξουσίας.

Προσπαθεί να απαξιώσει πολιτικά το κίνημα ενάντια στα διόδια επειδή είναι κομμάτι του κοινωνικού κινήματος ασυμβίβαστο και ανεξάρτητο, “έξω από το μαντρί”. Πάγια τακτική των προπαγανδιστικών μηχανισμών του ΚΚΕ να λοιδορούν κάθε ανεξάρτητο κομμάτι του Λαϊκού κινήματος που δεν το ελέγχουν. Στην προσπάθεια απαξίωσης του κινήματος «Δεν πληρώνουμε Διόδια» υπάρχει παρελθόν. Λίγους μήνες μετά τη γέννηση του κινήματος τα μέλη του ΚΚΕ έσπευσαν να μας χαρακτηρίσουν «ατομικούς τσαμπουκάδες» επειδή δεν πληρώνουμε διόδια.
Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη πλέον η δημόσια καταγγελία  κινημάτων που δεν ελέγχονται από τον μηχανισμό του ΚΚΕ. Κόντρα στην πραγματικότητα που δείχνει ότι μόνο οι ενωτικοί αγώνες έχουν αποτέλεσμα, το ΚΚΕ αναπαράγει μια σκληρά διαχωριστική γραμμή καλλιεργώντας την αντίληψη που οδηγεί τους αγώνες στην ήττα εμμένοντας στο ανιστόρητο επιχείρημα ότι καμία μάχη δεν έχει νόημα εντός του καπιταλιστικού πλαισίου.

Η τακτική των στελεχών του ΚΚΕ να κάνουν πολιτική δια της «λάσπης στον ανεμιστήρα» επιβεβαιώνεται από την τελευταία ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης για το θέμα των διοδίων. Διαστρεβλώνουν τις θέσεις του κινήματος ενάντια στα διόδια αλλά και τις θέσεις της δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Ενεργοί πολίτες ..η άλλη πρόταση» Ιωάννας Στεργίου στο δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού.

Θέση μας ήταν, είναι και παραμένει η συστράτευση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο για την ανατροπή  μιας καταστροφικής πολιτικής για το λαό μας. Όσο και αν επιμένουν τα στελέχη του ΚΚΕ να αναπαράγουν τον εμφύλιο σπαραγμό μεταξύ της Αριστεράς ,η ιστορία θα τους κρίνει.
Αν δεν μοιραστούμε νέους κοινούς αγώνες, θα μοιραστούμε νέες κοινές ήττες.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον ασυμβίβαστο αγώνα ανατροπής ενάντια στο σύστημα της βαρβαρότητας και τα δεκανίκια του.

Π.Κ. ΩΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Μάρτης 2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολιτικοί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ τα εχετε βρει με το δήμαρχο και την ομοσπονδια συλλόγων και τώρα ζητάτε κάρτες... Τέρμα στην κατάργηση των διοδίων. Μαζέψατε ψηφουλάκια και τώρα την κάνατε με ελαφρά πηδηματάκια. Εσείς μας λέγατε ότι έχετε δικηγόρους και ότι και αν γίνει θα μας προστατεύσουν οι δικηγόροι. Τώρα βρε απατεώνες ποιός θα πληρώσει τα πρόστιμα? Βρε ούστ