Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Οι εξελίξεις για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.

Πριν από δύο μήνες περίπου οι δήμαρχοι της Αν. Αττικής (μεταξύ αυτών και ο πρώην δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος) είχαν υπογράψει επιστολή προς τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών της περιοχής στα σχολεία τους.
Δόθηκε απάντηση λοιπόν αυτές τις μέρες από το Υπουργείο Εσωτερικών στην επιστολή των δημάρχων που κατατέθηκε και με Αναφορά στην Βουλή από τον Γιώργο Πάντζα. (Επιστολή και Αναφορά ΕΔΩ)
 Το Υπουργείο Εσωτερικών απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Αττικής για το θέμα η οποία έχει ήδη αποφασίσει την μεταφορά των μαθητών της Πρωτοβάθμιας με δημόσιες συμβάσεις ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την φετινή αλλά και την επόμενη σχολική χρονιά προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Προσωρινές συμβάσεις και πρόχειροι διαγωνισμοί θα καλύψουν τις άμεσες ανάγκες μεταφοράς των μαθητών μέχρι να προκύψουν οι ανάδοχοι του διεθνούς διαγωνισμού. Το Υπουργείο Εσωτερικών προώθησε και  σχετική ερώτηση στην βουλή του Βασίλη Οικονόμου με έγγραφο "Εξαιρετικά Επείγον" στην Περιφέρεια Αττικής για να λάβει με λίγα λόγια τις παραπάνω απαντήσεις από την πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Λιλίκα Βασιλάκου. 
Κι επειδή τίποτα δεν είναι απλό, οι περιορισμοί των χιλιομετρικών αποστάσεων για την δημόσια δωρεάν μεταφορά παραμένουν λόγω δημοσιονομικών περιορισμών στα 1200 μ. για τα Δημοτικά, τα 2500μ. για τα Γυμνάσια και τα 4000 για τα Λύκεια. Εξαιρούνται από τα χιλιομετρικά όρια οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων και γενικά οι μαθητές ΑΜΕΑ.
 Όσοι μαθητές μένουν σε μεγαλύτερες αποστάσεις από τις παραπάνω θα εξυπηρετούνται με Ειδικά Μαθητικά Δελτία...μια δύσκολη ιστορία για έναν Δήμο με τις χιλιομετρικές αποστάσεις του Δήμου Ωρωπού. Ακόμα και ο καθορισμός δρομολογίων θα είναι δύσκολη υπόθεση. 
Η δική μου πρόβλεψη είναι πως η θεωρία απ' την πράξη απέχουν πολύ και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο.
Η απάντηση στην Αναφορά του Γιώργου Πάντζα:


Δεν υπάρχουν σχόλια: