Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Β. Οικονόμου: Κάρτα απεριορίστων διαδρομών και για τον Προαστιακό για τους κατοίκους του Ωρωπού.

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, αναφορικά με τη χορήγηση καρτών απεριορίστων διαδρομών και για τον προαστιακό σιδηρόδρομο στους κατοίκους των Δήμων Αχαρνών, Διονύσου και Ωρωπού.
ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ     : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ                  : ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ                           : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Να ισχύει η κάρτα απεριορίστων διαδρομών και για τον προαστιακό σιδηρόδρομο  στις Αχαρναί ,Διόνυσο και Ωρωπό.

Κύριε Υπουργέ,


Επανερχόμαστε στο ζήτημα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας από τους Δήμους Αχαρνών, Διονύσου, και Ωρωπού που επιλέγουν το τρένο ως μέσο μετακίνησης από και προς την Αθήνα (Αρ. Πρωτ. 761/03.07.2014) καθώς οι απαντήσεις που λάβαμε από τον ΟΣΕ προκαλούν θυμηδία και προβληματισμό. Συγκεκριμένα και ενώ στην απάντησή σας αναφέρεστε στη νέα τιμολογιακή πολιτική που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα οι τιμές των καρτών απεριόριστων διαδρομών με όλα τα μέσα αστικής συγκοινωνίας, αλλά τίποτα δεν άλλαξε σε ότι αφορά τους επιβάτες του τρένου από τους τρεις Δήμους της Βόρειας Αττικής. Παράλληλα στην απάντηση του Υπουργείου αναφέρεται ότι η περιοχή του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών, που εξυπηρετείται από τη γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα, όπως και οι Θρακομακεδόνες, το Ολυμπιακό Χωριό, ο Δήμος Διονύσου και ο Δήμος Ωρωπού, είναι περιοχές εκτός της Αστικής Ζώνης της Περιφέρειας Αττικής! Η συγκεκριμένη όμως διατύπωση εγείρει σοβαρά ερωτήματα αφού αποκλείει τρεις Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, τον πολυπληθέστατο Δήμο Αχαρνών και τους Δήμους Διονύσου και Ωρωπού, εκτός Αστικής Ζώνης της Περιφέρειας Αττικής γεγονός που είναι καθ’ όλα εκτός πραγματικότητας.

Κατόπιν όλων αυτών,                                                                             


Ερωτάστε:


Σκοπεύετε να συμπεριλάβετε τους Δήμους Αχαρνών, Διονύσου και Ωρωπού στις εντός αστικής ζώνης περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και να τους δώσετε το δικαίωμα να προμηθεύονται κάρτες απεριορίστων διαδρομών για το σύνολο των Αστικών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους από και προς τους χώρους εργασίας τους;                                                                                                          -Ο-
     ΕΡΩΤΩΝ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: