Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Νέα Ανοικτή Επιστολή του Βασίλη Λέκκα.



Νοέμβριος 22, 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΑΙΤΗΣΗ

ΑΠΟ                                                   ΠΡΟΣ
ΛΕΚΚΑ ΒΑΣΙΛΗ                               ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟ                          1)  ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ Ι.
ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ                           2)  ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. κ. ΑΝΥΦΑΝΤΗ Κ.


ΚΟΙΝ.:  1)  ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
2)    ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ


ΘΕΜΑ:  «Προμήθεια ελαστικών για τα οχήματα και μηχανήματα – Πληρωμή οφειλών συνεργείου για την επισκευή και συντήρηση οχημάτων μηχανημάτων – Αντικατάσταση μέλους Επιτροπής γνωμοδότησης συντήρησης, επισκευής και παραλαβής οχημάτων»

Κύριοι,

Σας είναι γνωστές οι θέσεις μου από τις τοποθετήσεις μου και τις ανοικτές επιστολές μου σχετικά με το αναφερόμενο θέμα της παρούσας επιστολής.

Δεν αρνούμαι την υπογραφή μου ως υπεύθυνου Δημοτικού Συμβούλου στην Επιτροπή Συντήρησης και Επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου.
Ζητάω όμως την άμεση απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για:

1)       Tον τρόπο πληρωμής του συνόλου των τιμολογίων συντήρησης και επισκευής οχημάτων ή μηχανημάτων που έχουν πραγματοποιηθεί έως την ημέρα του συμβουλίου και για τα οποία δεν έχει τηρηθεί η διαδικασία που επιβάλλεται από την σύμβαση και το νόμο.

2)       Την αγορά ελαστικών με νέες προσφορές από το σύνολο των καταστημάτων εμπορίας ελαστικών του Δήμου μας έχοντας τη σιγουριά ότι ο Δήμος θα ωφεληθεί με μεγάλο ποσοστό κέρδους.

3)       Την αντικατάσταση μέλους της Γνωμοδοτικής Επιτροπής συντήρησης, επισκευής  και παραλαβής οχημάτων - μηχανημάτων τηρώντας το νόμο 2690/1999 άρθρο 7 παρ. 1 στο οποίο διατυπώνεται η γενική αρχή της αμεροληψίας.  Εάν έχετε διαφορετική ερμηνεία του νόμου να μου απαντήσετε εγγράφως με τη σύμφωνη γνώμη του νομικού σας.

4)       Με την υπογραφή του Οικονομικού Διευθυντή στο έγγραφο εκτιμώμενης δαπάνης επισκευής και συντήρησης οχημάτων να αναγράφεται και η λέξη «εγκρίνεται» η οποία θα σημαίνει ότι υπάρχει το χρηματικό ποσό της άμεσης πληρωμής για τη συγκεκριμένη επισκευή και συντήρηση.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Ο διαγωνισμός να γίνεται ποσοστιαίως επί του τελευταίου τιμοκαταλόγου συγκεκριμένων εταιρειών αξιολογώντας όχι μόνο τη τιμή αλλά και την αξιοπιστία της κατασκευής, το κόστος  τοποθέτησης και το ποσοστό ανακύκλωσης.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Την επόμενη ημέρα του κύκλου έγκρισης του συνόλου των εγγράφων προμήθειας ελαστικών συμπεριλαμβανομένου και του τιμολογίου του ανάδοχου που έχει προκύψει από τον διαγωνισμό τοποθετούμε τα ελαστικά που αναφέρονται στο τιμολόγιο και πληρώνεται άμεσα ο προμηθευτής.

Για τα αναφερόμενα οι ενέργειές σας να είναι άμεσες κυρίως για την προμήθεια ελαστικών οχημάτων-μηχανημάτων προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Η επιστολή αυτή είναι κυρίως σε απάντηση τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα από τον Δ/ντή Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Σπύρο Χρήστου 22/11/2013 και ώρα 8:50 π.μ.






Βασίλης Λέκκας

Δημοτικός Σύμβουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια: