Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πρωτότυπη πρόσκληση του γραφείου κίνησης Δήμου Ωρωπού.



25 Νοεμβρίου, 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΠΟ                                                   ΠΡΟΣ
ΛΕΚΚΑ ΒΑΣΙΛΗ                               ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                         1)  ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ  Ι.
ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ                           2)  ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. κ. ΑΝΥΦΑΝΤΗ  Κ.
3)    ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ κ. ΤΟΠΟΥΖΙΔΗ  Δ.

ΚΟΙΝ.:  1)  ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
2)    ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  κ. ΜΠΟΡΣΗ  Β.
3)    ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

ΘΕΜΑ:  «Απάντηση σε πρόσκληση του γραφείου κίνησης Δήμου Ωρωπού»

Κύριοι,

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, 2013 και ώρα 14:00 παρέλαβα από υπάλληλο της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα (ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ) πρόσκληση με αρ. πρωτ. 27719/22-11-2013 υπογεγραμμένη από τον προϊστάμενο του γραφείου κίνησης του Δήμου για να παραβρεθώ στο γραφείο του την Τρίτη 26/11/2013 και ώρα 9:00 π.μ. για να συζητήσουμε θέματα της επιτροπής γνωμοδότησης, συντήρησης, επισκευής και παραλαβής οχημάτων, μηχανημάτων του Δήμου.

Η πρωτοτυπία της πρόσκλησης οφείλεται στο ότι ο καλών καλεί και τον εαυτό του.

Είναι φανερό ότι η πρόσκληση ετοιμάσθηκε από κάποιο υπηρεσιακό παράγοντα επιβάλλοντας  στον κ. Τοπουζίδη να την υπογράψει.  Είναι σίγουρο ότι το ίδιο συνέβη και στα μέλη της επιτροπής που είναι υπάλληλοι του Δήμου με επιβολή να υπογράψουν έντυπα προς πληρωμή στα οποία όμως δεν αναφέρονται τα χιλιόμετρα επισκευής και συντήρησης.  Η παρουσία μου ίσως κρίθηκε μη απαραίτητη γι αυτό και δεν ενημερώθηκα.  Εάν δεν παραβρεθώ και στη συνεδρίαση της Τρίτης με άνεση θα αποφασίσουν να κληθεί ο αναπληρωματικός μου για να υπογράψει.

Η πρόσκληση για συνεδρίαση εκτός των άλλων τρόπων μπορεί να γίνει και με τηλέφωνο άρθρο 14 παρ. 2 Ν. 2690/1999.

Σας υπενθυμίζω ότι η επιτροπή συνεδριάζει κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα.  Οι έκτακτες περιπτώσεις κρίνονται τηλεφωνικά κατά περίπτωση (επιστολές μου με αρ. πρωτ. 3936/22-2-2013 και 5127/8-3-2013).
  
Τόπος συνεδρίασης είναι ένα από τα οκτώ κενά και ερημωμένα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα και όχι το γραφείο που συστεγάζεται το γραφείο κίνησης του Δήμου με ελλείψεις χώρου και καθισμάτων για να υπογράφουμε όρθιοι.

Οι διοικούντες υπηρεσιακοί παράγοντες, οι ειδικοί σύμβουλοι του Δήμου και το γραφείο συμβούλων έπρεπε να σας είχαν ενημερώσει ότι εάν ένα μέλος της επιτροπής παραλαβής διαφωνήσει και αρνηθεί να υπογράψει πρωτόκολλο παραλαβής, τότε το πρωτόκολλο τίθεται υπόψη του δημοτικού συμβουλίου προς συζήτηση και απόφαση (άρθρο 67 παρ. 5 Π.Δ. 28/1980) εκτός εάν γνωρίζεται κάτι που αναιρεί το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα, να με ενημερώσετε εγγράφως.

Δεν αρνούμαι την υπογραφή μου για θέματα της επιτροπής γνωμοδότησης, επισκευής και συντήρησης οχημάτων-μηχανημάτων του Δήμου.

Οι υπογράφοντες πρέπει να γνωρίζουν τι υπογράφουν ή τουλάχιστον να προσπαθούν να μάθουν.

Για την υπογραφή μου στα έντυπα που δεν έχει τηρηθεί η διαδικασία που αναφέρεται στη σύμβαση και στα έντυπα της επιτροπής περιμένω την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με το υπ αριθμ. 26884/13-11-2013 σας ζήτησα να συζητηθούν στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο ως έκτακτο θέμα τα προβλήματα της επιτροπής.  Δεν έγινε δεκτό το αίτημά μου και σας κατέθεσα νέο αίτημα με τα ίδια θέματα με υπογραφές των παρευρισκομένων στο δημοτικό συμβούλιο της 14ης Νοεμβρίου 2013 των συμβούλων της αντιπολίτευσης και περιμένω έως σήμερα να ορίσετε δημοτικό συμβούλιο.

Σας ενημερώνω ότι δεν θα ανταποκριθώ στο κάλεσμα του προϊσταμένου του γραφείου κίνησης και η επιτροπή θα συνεδριάσει στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα αφού πρώτα συζητηθούν τα προβλήματα από το δημοτικό συμβούλιο.

Οι έκτακτες περιπτώσεις επισκευής και συντήρησης οχημάτων κρίνονται τηλεφωνικά  άμεσα και   για όποιο όχημα τηρείται η προβλεπόμενη διαδικασία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.






Λέκκας Βασίλης
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: