Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Γενική και ενδιαφέρουσα η εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού με θέμα: «Η κατάσταση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
• Προβλήματα • Τρόποι Επίλυσης • Δυνατότητες Ανάπτυξης»
και με Ομιλητές τους:
- Γιάννη Ρεκλείτη Πρόεδρο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
- Βασίλη Κορκίδη Πρόεδρο Ε.Σ.Ε.Ε & Πρόεδρο Ε.Β.Ε. Πειραιώς
- Γιώργο Κουράση Ταμία Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. 

Το δραστήριο Προεδρείο του Συλλόγου έχει ήδη αναλάβει και θα συνεχίσει και στο μέλλον με την αμέριστη στήριξη της Ιωάννας Στεργίου, σημαντικές δράσεις ενημέρωσης και υποστήριξης των επαγγελματιών του Ωρωπού.
Μέχρι την ώρα της αποχώρησής μου, μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Κορκίδη, θίχτηκαν γενικά θέματα που αφορούν όλους τους επαγγελματίες της χώρας με έμφαση όχι στην ανάπτυξη αλλά στην συντήρηση των επιχειρήσεων και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων λόγω κρίσης.
Αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων η ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση του χρέους, τα προβλήματα λόγω έλλειψης ρευστότητας, λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ, το μεγάλο εσωτερικό χρέος, οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για την κεφαλαιοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ και την μετατροπή τους σε συντάξιμο χρόνο, η ανάγκη για ελαστικοποίηση του "Τειρεσία", οι ρυθμίσεις στην εφορία, η ύπαρξη του προγράμματος εξατομικευμένης υποστήριξης για τους επαγγελματίες "Στα δύσκολα μαζί".
Στην εκδήλωση,αν και ήταν ιδιαίτερα σημαντική και διαφωτιστική, δεν θίχτηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας όπως η έλλειψη τουριστικής ανάπτυξης και οι αιτίες της, η ανάγκη αποτύπωσης των ιδιαίτερων προβλημάτων της περιοχής και η δημιουργία ενός γενικότερου αναπτυξιακού πλάνου. Αλλά και η έλλειψη τοπικού δημόσιου φορέα ενημέρωσης και υποστήριξης για τα άμεσα προβλήματα των επαγγελματιών του τόπου.
Ο μόνος βουλευτής που παρέστη και παρενέβη στην εκδήλωση ήταν ο Βασίλης Οικονόμου ο οποίος ενημέρωσε τους επαγγελματίες για την σημαντική πρόταση νόμου που έχει καταθέσει η ΔΗΜΑΡ για τις οφειλές των Ελεύθερων Επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: