Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Στο έλεος..... για ακόμα έναν χειμώνα.

Η πρώτη από τις 5 σελίδες με τις υπογραφές μας.
Εγκαταλελειμμένοι στο έλεος των στοιχείων της φύσης θα είμαστε για μια ακόμα φορά και αυτόν τον χειμώνα οι κάτοικοι της περιοχής "Πλατάνια" (θέση Λευκά) στον Κάμπο Ωρωπού. Η περιοχή με πάνω από 300 κατοίκους οι περισσότεροι των οποίων μόνιμοι και δημότες, θα αντιμετωπίσει για ακόμη μια φορά τον πραγματικό Γολγοθά των μετακινήσεων μέσα από κατεστραμμένους δρόμους, και τις υπερχειλίσεις του Ασωπού με όλες τις συνέπειες. Μεταξύ αυτών, η διάβρωση και ο κίνδυνος κατάρρευσης της κεντρικής οδού που ενώνει την λεωφόρο Χαλκουτσίου με την Λεωφόρο Ωρωπού.
Ήδη από τον Οκτώβρη του περασμένου χρόνου είχαμε καταθέσει αίτηση στις τεχνικές υπηρεσίες  του Δήμου για να βρεθεί μια λύση τουλάχιστον ως προς το θέμα των κατεστραμμένων δρόμων. Συγκεντρώσαμε 90 υπογραφές οι οποίες μαζί με την αίτηση κατέληξαν στις δημοτικές...καλένδες. Στην αίτησή μας δεν δόθηκε ούτε μια "τυπική" απορριπτική απάντηση.  
 Η αδιαφορία της δημοτικής Αρχής για ένα αίτημα 90 συμπολιτών τους ήταν παροιμιώδης.
Μια ξεχασμένη από τον Δήμο περιοχή, στην καρδιά της Δημοτικής Κοινότητας Ωρωπίων, όπου μέλη του "Ινδικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού" ανέλαβαν να καθαρίσουν με προσωπική εργασία και δικά τους έξοδα τα χόρτα δεξιά κι αριστερά από τους κεντρικούς δρόμους... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: