Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η τοπική κοινωνία και οι Αξίες.

Μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητας που μας επέβαλε η κρίση και στα επιμέρους προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας, ξεχνάμε να δώσουμε την δέουσα σημασία σε σημαντικά θέματα, όπως το πόσο σπουδαίους αθλητές βγάζει ο Ωρωπός μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αμαλία Προβελέγγιου, κόρη φίλης και παλιάς συμμαθήτριας.
Η Αμαλία, 15 ετών σήμερα, αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας, μετά από ώρες, μέρες, χρόνια προπονήσεων στο νερό, μέσα σε αντίξοες και δύσκολες συνθήκες, κατάφερε με την συμμετοχή της να διακριθεί στα περιφερειακά πρωταθλήματα, και να περάσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Laser 4.7 που πραγματοποιήθηκε στο Γαλαξίδι στις 24 Απριλίου 2014. 
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πήρε την τέταρτη θέση και το εισιτήριο για την συμμετοχή της στην Εθνική Ομάδα. Το επόμενο βήμα ήταν η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα LASER 4.7 που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στο Karatsu της Ιαπωνίας, όπου και σημείωσε παγκόσμια νίκη κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία της!
Ναυτικός Όμιλος Νέων Παλατίων
Η Αμαλία είναι ένα μόνο παράδειγμα. Στον Ωρωπό υπάρχουν πολλά παιδιά και νέοι αθλητές με σπουδαίες διακρίσεις. Υπάρχουν λόγοι, λοιπόν, για να είμαστε περήφανοι ως Ωρωπιώτες αλλά και λόγοι για να διεκδικούμε... Άποψή μου είναι πως η εκάστοτε δημοτική Αρχή και όσοι Σύλλογοι κι επιχειρηματίες της περιοχής μπορούν πρέπει να στέκονται δίπλα στους αθλητές δίνοντας την βαρύτητα που πρέπει σε όσα έχουν πραγματικά αξία για τον τόπο μας.  

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την αναφορά.
Αλλά μαζί με την Αμαλία, στα Περιφερειακά, στα Πανελλήνια αλλά και στο Παγκόσμιο στην Ιαπωνία απο τον Ωρωπό, συμμετείχαν και οι:
Δανάη Μάμαλη. 15η στη Γενική κατάταξη.
Ελίνα Τσάλτα. 21η στη Γενική κατάταξη.
Νικήτας Ταμπάκης. 26ος στη Γενική κατάταξη.
Μην τους ξεχνάμε.

Άννα-Μαρία Τσαρουχά είπε...

Παιδιά δεν τους ξεχνάμε! Το mail επικοινώνίας: oroposapopseis@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

το κειμενο αναφερεται στην μεγαλη διακριση της αθλητριας οχι στην συμμετοχη της!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο αναφέρεται στις Αξίες.

ioanna proveleggiou είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕς ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕς ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΟΠΟΩς ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΕς.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥς!ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΑΞΙΕς ΚΑΙ ΕΧΕΙς ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗς!