Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ξεχωριστή εκδήλωση στο Γυμνάσιο Καπανδριτίου.

Μια ξεχωριστή σχολική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο Γυμνάσιο Καπανδριτίου. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πολυετές Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Ματωμένα Χώματα, Αλησμόνητες Πατρίδες, Κύπρος Δεν-Ξεχνώ" το οποίο έφερε εις πέρας το Γυμνάσιο Καπανδριτίου.
Την εκδήλωση συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στο Γυμνάσιο "Αγ. Βασιλείου" Στροβόλου Κύπρου και του Γυμνασίου Καπανδριτίου τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Κύπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος.
Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος

Χαιρετισμό απηύθυναν εκτός από τον Πρέσβη, ο Διευθυντής Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής Στέφανος Καπέλλας, η Γ.Γ. του Ε.Π.Ο.Κ, εκπαιδευτικός-συγγραφέας Ελένη Βαρνάβα-Καραγιάννη, η Γ.Γ. του Δήμου Ωρωπού Μαρία Δέδε, η Διευθύντρια του Γυμνασίου "Αγ. Βασιλείου" Ρένα Βαρνάβα και φυσικά ο Διευθυντής του Γυμνασίου Καπανδριτίου Δημήτρης Μυλωνάς.
ο Διευθυντής Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής Στέφανος Καπέλλας

  Την εκδήλωσε πλαισίωσε μουσικά η χορωδία Γυμνασίου Καπανδριτίου ενώ παρουσιάστηκε από το Γυμνάσιο "Αγ. Βασιλείου" το Θεατρικό Δρώμενο "Βίοι Παράλληλοι" σε συγγραφή-σκηνοθεσία των εκπαιδευτικών Πωλίνας Άρνου και Δέσποινας Παπαδοπούλου. Το Θεατρικό Δρώμενο μας ταξίδεψε στη φρίκη του πολέμου, από τις πορείες θανάτου της Γενοκτονίας των Ποντίων, το λιμάνι της Σμύρνης στη Μικρασιατική Καταστροφή έως την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τον σημερινό πόλεμο στη Συρία. Το δρώμενο είναι εμπνευσμένο από το ποίημα του Ουαρσάν Σαίρ "Πατρίδα" που γράφτηκε με σεβασμό στις μαρτυρίες υπαρκτών προσώπων, διανθίστηκε με στίχους και κείμενα καταξιωμένων λογοτεχνών και αφιερώνεται σε όσους έχασαν αγαπημένες πατρίδες, λατρεμένα πρόσωπα και σε όσους εν έτει 2017 εξακολουθούν να αντικρίζουν το απάνθρωπο πρόσωπο του πολέμου.

 Στον χαιρετισμό του αλλά και σε συνομιλία που είχαμε μαζί του, ο Πρέσβης της Κύπρου, ο οποίος υπήρξε και Υπουργός Παιδείας, μίλησε για τον Ελληνισμό και τόνισε τα στοιχεία που μας ενώνουν. Η θάλασσα δεν μας χωρίζει αλλά μας ενώνει. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο που μας ενώνει  είναι οι κοινές μας αξίες. Οι ίδιες αξίες ανθρωπιάς που ξεδιπλώθηκαν μέσα από το Θεατρικό δρώμενο που παρουσίασε την φρίκη του πολέμου για όλους τους απλούς ανθρώπους του κόσμου ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, χώρα και θρησκεία.
 η Γ.Γ. του Ε.Π.Ο.Κ  Ελένη Βαρνάβα-Καραγιάννη


Η Διευθύντρια του Γυμνασίου "Αγ. Βασίλείου" Στροβόλου Κύπρου Ρένα Βαρνάβα






  

            




Δεν υπάρχουν σχόλια: