Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού για την πιθανότητα εγκατάστασης Χ.Υ.Τ.Υ στον Ωρωπό.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 07.03.2017, ο Δήμος Ωρωπού, με ψήφισμά του, ανακάλεσε το Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Διαχείριση των απορριμμάτων, μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εγκατάσταση Χ.Υ.Τ.Υ. στον Δήμο Ωρωπού.

Μια απόφαση της Περιφέρειας, η οποία αλλοιώνει την πρόθεση του Δήμου μας, καθώς δεν αναφέρει ρητά ότι η εγκατάσταση Χ.Υ.Τ.Υ. αφορά μόνο την εναπόθεση και επεξεργασία αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων σε τοπικό επίπεδο και μόνο, κάτι εξάλλου που ήδη συμβαίνει στην ίδια περιοχή και σήμερα από τον ιδιοκτήτη του λατομείου.

Η συνεδρίαση αυτή, παρά τη σοβαρότητα του θέματος της ημερήσιας διάταξης, έγινε πεδίο αντιπαράθεσης και στείρας αντιπολίτευσης χωρίς κανένα νόημα και περιεχόμενο.
Θα ήταν τουλάχιστον αστείο να πιστέψει κανείς ότι η Δημοτική Αρχή επιθυμεί την δημιουργία Χ.Υ.Τ.Υ. ή Χ.Υ.Τ.Α. ή οποιασδήποτε εγκατάστασης που θα υποβαθμίσει την περιοχή μας.
Η Δημοτική Αρχή παραμένει σταθερή στο έργο της και με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και μόνο και δεν παρασύρεται από τις αντιπολιτευτικές κορώνες, όσων αναζητούν ευκαιρίες για να σταθούν εμπόδιο στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού



Δεν υπάρχουν σχόλια: