Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

"Πάγος" σε Σ.Μ.Α. εν αναμονή νέων αποφάσεων από την Περιφέρεια για Χ.Υ.Τ.Υ

Τα σημαντικά σημεία του Δημοτικού Συμβουλίου για το Χ.Υ.Τ.Υ Ωρωπού.
Αν και οι αποφάσεις είναι παλιές και το θέμα γνωστό από τον προηγούμενο χρόνο "κάποιοι" το αντελήφθησαν...τώρα.
 Στην Β' αναθεώρηση ΠΕ.Σ.Δ.Α Αττικής προβλέπεται και έχει ψηφιστεί η δημιουργία Χ.Υ.Τ.Υ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) Β.Ανατολικής Αττικής στο Δήμο Ωρωπού.
Στον "πάγο" μπαίνει ή όποια  δραστηριότητα σε σχέση με τον σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων στον Δήμο Ωρωπού σύμφωνα με το ψήφισμα του έκτακτου Δημοτικού συμβουλίου της 7ης Μαρτίου.

Η αναστολή που περιλαμβάνει και την περίπτωση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α) στο Πολυδένδρι θα διαρκέσει μέχρι να υπάρξει νέα απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για το θέμα του Χ.Υ.Τ.Υ. Σύμφωνα με την τοποθέτηση του δημάρχου οι νέες αποφάσεις θα έχουν ληφθεί  σε περίπου τρεις μήνες από τώρα.  
Η άποψη της δημοτικής Αρχής είναι, πως το υπάρχον Τοπικό Σχέδιο είναι σαφές και αναφέρεται στην δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής μόνο για υπολείμματα από αδρανή υλικά που έχουν παραχθεί στο Δήμο μας. Δηλαδή προϊόντα από κατεδαφίσεις, μπάζα κλπ. Ένα έργο που κρίνεται απαραίτητο για την περιοχή. 
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την δημοτική Αρχή ότι δεν έφερε το Τοπικό Σχέδιο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο δημοτικό συμβούλιο πριν το προωθήσει στην Περιφέρεια και επεσήμανε την έλλειψη διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και την προχειρότητα της σύνταξής του.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: