Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Σε τροχιά υλοποίησης ο Βιολογικός Καθαρισμός Ωρωπού.

Το σημαντικότερο έργο υποδομής για τις περιοχές τουλάχιστον του πρώην Δήμου Ωρωπίων φαίνεται πως έχει μπει οριστικά σε τροχιά υλοποίησης.
 Ο βιολογικός καθαρισμός Ωρωπού που θα επεξεργάζεται τα αστικά λύματα παράγοντας καθαρό νερό θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά τον Ωρωπό και θα ενισχύσει τις προοπτικές του τοπικού τουρισμού.
Οριστική είναι η απόφαση σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Ωρωπού για την εκπόνηση της Μελέτης του έργου, που θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και θα στοιχίσει συνολικά 1.416.164,35€. 
Το ποσό των 500.000,00€ θα δοθεί τμηματικά από την Περιφέρεια, και το υπόλοιπο ποσό έως τις 916.164,36€ θα διατεθεί από πόρους του Δήμου Ωρωπού. Στις 10 Φεβρουαρίου, μάλιστα, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης για τα πρώτα 80.000€ που θα διαθέσει η Περιφέρεια. Ο Βιολογικός καθαρισμός θα εξυπηρετεί τις περιοχές Αυλώνα, Μαρκοπούλου, Ωρωπού, Νέων Παλατίων και Χαλκουτσίου. Ο Δήμος Ωρωπού σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων "Από την πρώτη στιγμή και πριν ακόμα αναλάβουμε, το Σεπτέμβρη του 2014, ως νέα Δημοτική Αρχή ζητήσαμε χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την ανακήρυξη αναδόχου μελετητή για το έργο. Είναι μέγιστη πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής, αλλά και της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ως διαχειριστής πλέον, ο Ωρωπός να αποκτήσει Βιολογικό Καθαρισμό σύγχρονο και εξοπλισμένο με όλα τα μέσα που θα τον καταστήσουν πρότυπο για όλη την Ελλάδα.
Εδώ να γνωστοποιήσουμε ότι δυστυχώς για κάποιους, μετά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη χρηματοδότηση της μελέτης του Βιολογικού του Ωρωπού μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ωρωπού, τα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των δημοτών του Ωρωπού από διαφόρους γνωστούς ειδήμονες, και παντογνώστες της πολιτικής, έλαβαν τέλος.
Όσο για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου, μετά από συνεννοήσεις της Δημοτικής Αρχής, σε συνεργασία πάντα με την ΕΥΔΑΠ Α.Ε., το έργο είναι στην πρώτη κατηγορία έργων που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2014-2020, οπότε αυτό που κάποιοι εδώ και χρόνια στέρησαν από τον Ωρωπό, η Δημοτική Αρχή θα το κάνει πραγματικότητα."



Δεν υπάρχουν σχόλια: